Almoyshavena! To nie je kúzlo ani pozdrav, je to názov vynikajúceho koláča. Tento koláč pochádza zo Španielska, nájdete ho tam takmer v každej domácnosti. Je obľúbeným pokrmom, pretože je jednoduchý chutný a rýchly.
Ingrediencie sú cenovo dostupné a nájdete ich v každej domácnosti. Určite tento koláč vyskúšajte a uvidíte, že ho potom budete piecť stále.
200 ml vody
50 g masla
50 g rastlinného oleja
130 g múky
štipku soli
3 vajcia
5 lyžíc cukru
mletú škoricu
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme variť vodu, pridáme maslo a rastlinný olej.
2. Keď sa nám maslo rozpustí, hrniec odstavíme. Pridáme múku so soľou a vypracujeme cesto.
3. Do cesta postupne pridávame vajcia.
4. Takto pripravené cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Cesto posypeme kryštálový cukrom a škoricou. Škorica dodá koláču neodolateľnú vôňu a fantastickú chuť.
6. Pečieme pri teplote 170 – 180 stupňov asi 20 minút do zlatova.
7. Upečený koláč vytiahneme z rúry a môžeme ihneď podávať. Odporúčame jesť koláč s mliekom, kávou alebo kakaom.
Tento koláč je veľmi obľúbený najmä u detí, ale nepohrdnú nim ani dospelí. Vyskúšajte ho, je vynikajúci!
zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc