Ázijská kuchyňa sa v posledných rokoch stala mimoriadne populárnou, preto je jasné, že väčšina ľudí hľadá možnosti, ako si ju pripraviť doma. Prinášame vám preto recept na obľúbené Pad Thai, kvôli ktorému nebudete musieť navštíviť žiadne bistro.
Na domáce Pad Thai budeme potrebovať
- ryžové rezance
- kuracie mäso
- pažítka (ideálne thajská)
- 100 gramov mungo klíčkov
- 4 PL omáčky Pad Thai
- 2 PL ryžového oleja
- 1 vajíčko
- 1 PL skladkej nakladanej reďkovky
- polovička červenej cibule
- 2 ČL mletého čili
- 1 PL trstinového cukru
- pražené arašidy
- limetka
Domáce Pad Thai si pripravíme nasledovne
- Najprv si podľa návodu pripravíme ryžové rezance.
- Následne si nakrájame cibuľu, reďkovku aj pažítku na drobné kúsky.
- Zoberieme si hlbokú panvicu, ktorú si rozpálime a na ryžovom oleji si opečieme cibuľu a reďkovku. Potom pridáme vajíčko a miešame.
- Následne pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso a pražíme.
- Potom pridáme ryžové rezance a neustále miešame, aby sa všetko spolu spojilo.
- Dáme omáčku, pažítku a mungo klíčky a poriadne zamiešame. Ako posledné si pridáme pomleté arašidy podľa chuti a pokvapkáme limetkou.