Zemiakové placky na dedinský spôsob

Loading...
(1.5 / 5)

Klasická haruľa alebo ak chcete, zemiakové placky, obľubujú ľudia po celom Slovensku. Môžete si ju však pripraviť na rôzny spôsob, a to nielen úplne klasicky, ako ste zvyknutí.

Na zemiakové placky budeme potrebovať

Zemiakové placky si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si uvaríme v šupke, pridáme múku a vypracujeme si cesto. To však musí byť viac zemiakové. Pridáme soľ a vyvaľkáme placky.
  • Tie opečieme na suchej panvici. Keď sú hotové, natrieme ich maslom. Zmiešame si kyslú smotanu a bryndzu a taktiež natrieme na placku.
  • Slaninu si nakrájame a opražíme na panvici. Pridáme jarnú cibuľku

Chutil ti tento recept?

komentárov

x