Ako deti sme prívarky príliš nemuseli, no v dospelom veku už vieme, že len máloktoré jedlo dokáže zasýtiť tak ako práve prívarok. Šošovicový je už jednoducho klasika, ktorá sa považuje za typické slovenské jedlo.
Na šošovicový prívarok budeme potrebovať
Šošovicový prívarok si pripravíme nasledovne
- Šošovicu už nemusíte preberať, úplne stačí, keď ju premyjete. Dajte ju do hrnca a dajte k nej bobkový list. Zalejte vodou tak, aby bola nad šošovicou približne dva prsty, podľa toho, koľko máte šošovice.
- Priveďte do varu, ale dávajte pozor, šošovica je uvarená rýchlo, približne do desiatich minút. Keď je mäkká, pridajte soľ, zápražku, kyslú smotanu, trošku octu a cukru.
- Môžete do nej tiež pridať pretlačený cesnak, záleží na vás.