Zemiaky sú jednou z najčastejších príloh k mäsu. Robíme ich na spôsob pyré, varená klasika alebo pečené s rozmarínom. Prostredníctvom jednoduchých trikov môžete však vytvoriť veľmi jedinečnú zemiakovú prílohu. Navyše, nebude to len taká obyčajná príloha, je to doslova ozdoba. Stačí vám zopár zemiakov a koreniny.
Budeme potrebovať:
- 800 g zemiakov
- 30 g parmezánu
- červená mletá paprika
- oregano
- soľ
- 60 ml slnečnicového oleja
- petržlenová vňatka
- cesnakový prášok
- čierne korenie
Postup:
- Každý surový zemiak si z hornej časti jemne nakrojte tak, aby ste pomedzi rezy mohli poukladať ďalšie suroviny. Zemiaky poukladajte na plech na pečenie. Teraz si pripravte marinádu.
- Zmiešajte slnečnicový olej, všetky korenia a soľ. Zemiaky potrite touto marinádou. Nezabudnite marinádu dať aj do výrezov. Nakoniec ešte pred samotným pečením zemiaky posypte nastrúhaným syrom.
- Opäť syr dajte aj medzi výrezy. Pečte 40-50 minút pri 180 stupňoch. Upečené zemiaky podávajte posypané vňaťou. Vynikajúco chutia s omáčkami a dressingami. Cesnaková je top voľba! Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom.ru