Zemiaky. Jednoduchá surovina, z ktorej dokážete pripraviť neskutočné množstvo jedál. Či už je to tradičný slovenský vianočný zemiakový šalát alebo zemiaková haruľa. Spôsobov je veľa. My vám prinášame lahodný recept, po ktorom sa budete doslova zalizovať! Toto ste ešte zaručene neskúšali.
700 g zemiakov
1 cibuľu
koreniny podľa chuti
1 mrkva
čierne korenie
mletú červenú papriku
ocot
sójová omáčka
rastlinný olej
Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie pretože musíte postupovať rýchlo. Zemiaky si nastrúhajte na hrubej časti strúhadla spolu s mrkvou. Cibuľu si nakrájajte na krúžky. Predhrejte si panvicu, roztopte maslo a následne pridajte cibuľu. Cibuľu nemusíte pražiť príliš dlho stačí pár minút. Nezabudnite ju neustále miešať. Pridajte mrkvu, ktorú mierne opražte. Keď je mrkva mäkšia pridajte zemiaky. Neustále miešajte. Nakoniec pridajte papriku, korenie, sójovú omáčku, ocot a všetko dôkladne premiešajte. Po premiešaní panvicu zakryte a nechajte podusiť približne 5-10 minút. Tvrdšie zemiaky za ten čas zmäknú a následne môžete jedlo podávať! Pre zlepšenie chuti môžete posypať syrom alebo pripraviť zeleninový šalát.
Gabriela, takprosto