Receptov na tradičné zemiakové placky nie je nikdy dosť. V každej domácnosti sa pripravujú trochu inak a vychýrené sú mnohé recepty. Niekto má rád klasiku, niekto do cesta pridáva špeciálne suroviny, aby boli chute dokonalé. Ako ich pripravujete doma vy? Máte jeden recept a iné už neskúšate?
Dnes vám prinášame recept na zemiakové placky podľa receptu z Nemecka. Veľmi sa od tých bežných nelíši, no tieto placky sú trošku pikantnejšie a majú možno trochu výraznejšiu chuť.
Budeme potrebovať:
- 350 gramov zemiakov
- 1 cibuľa
- soľ podľa chuti
- trošku muškátového orieška
- 50 gramov múky
- 1/5 prášku do pečiva
- čierne mleté korenie
- 1 vajíčko
- 1 PL krupice
- bazalka podľa chuti
- 150 gramov bieleho jogurtu
- olej
Postup:
- Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame. Prebytočnú vodu vylejeme a pridáme nastrúhanú cibuľu, vajíčko, nasekanú bazalku, koreniny, prášok do pečiva, krupicu a múku. Osolíme okoreníme a premiešame.
- Z hmoty tvarujeme na panvicu s rozohriatym olejom placky a smažíme z oboch strán. Placky podávame s bielym jogurtom, ktorý sme si dochutili korením a bazalkou alebo pažítkou. Dobrú chuť.
Foto: pixabay, Lucia M.