Zemiakové placky podľa starého receptu z Nemecka

Loading...
(3.8 / 5)

Receptov na tradičné zemiakové placky nie je nikdy dosť. V každej domácnosti sa pripravujú trochu inak a vychýrené sú mnohé recepty. Niekto má rád klasiku, niekto do cesta pridáva špeciálne suroviny, aby boli chute dokonalé. Ako ich pripravujete doma vy? Máte jeden recept a iné už neskúšate?

Dnes vám prinášame recept na zemiakové placky podľa receptu z Nemecka. Veľmi sa od tých bežných nelíši, no tieto placky sú trošku pikantnejšie a majú možno trochu výraznejšiu chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra (@petra.v) on

Budeme potrebovať:

  • 350 gramov zemiakov
  • 1 cibuľa
  • soľ podľa chuti
  • trošku muškátového orieška
  • 50 gramov múky
  • 1/5 prášku do pečiva
  • čierne mleté korenie
  • 1 vajíčko
  • 1 PL krupice
  • bazalka podľa chuti
  • 150 gramov bieleho jogurtu
  • olej

Postup:

  • Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame. Prebytočnú vodu vylejeme a pridáme nastrúhanú cibuľu, vajíčko, nasekanú bazalku, koreniny, prášok do pečiva, krupicu a múku. Osolíme okoreníme a premiešame.
  • Z hmoty tvarujeme na panvicu s rozohriatym olejom placky a smažíme z oboch strán. Placky podávame s bielym jogurtom, ktorý sme si dochutili korením a bazalkou alebo pažítkou. Dobrú chuť.

Foto: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x