Zemiaková haruľa

Loading...
(0 / 5)

U nás doma vždy boli haluškové soboty. V prípade, že sa halušky nevarili, pripravovali sme väčšinou tradičnú haruľu s kyslou polievkou. Kombinácia, ktorú len tak niečo neprekoná. Recept na haruľu má samozrejme každá rodina svoj a každý ich pripravuje trochu inak. Toto je za nás najlepší recept, kde sú všetky suroviny v dokonalej harmónii. Z tejto dávky sa naje celá rodina a ešte aj ostanú na večer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I N G R I D G R E G O R O V Á (@ingridgregorova) on

Na Zemiakové harule budeme potrebovať:

  • cca 2 kilogramy zemiakov
  • 3 vajcia
  • pol hrnčeka múky
  • pol hrnčeka mlieka
  • soľ a korenie
  • pretlačený cesnak
  • majoránka
  • bylinky podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame. V miske ich zmiešame s múkou, mliekom a dochutíme bylinkami, majoránkou, cesnakom a soľou a korením. Vyprážame klasicky na oleji alebo na masti.
  • Hotové placky ukladáme na papierové utierky. Ideálne je, keď si k haruli urobíte aj kyslú polievku. Tip na jednu nájdete pod týmto receptom.
Jednoduchá fazuľová nakyslo
Jednoduchá fazuľová nakyslo
Prejsť na recept

Chutil ti tento recept?

komentárov

x