U nás doma vždy boli haluškové soboty. V prípade, že sa halušky nevarili, pripravovali sme väčšinou tradičnú haruľu s kyslou polievkou. Kombinácia, ktorú len tak niečo neprekoná. Recept na haruľu má samozrejme každá rodina svoj a každý ich pripravuje trochu inak. Toto je za nás najlepší recept, kde sú všetky suroviny v dokonalej harmónii. Z tejto dávky sa naje celá rodina a ešte aj ostanú na večer.
Na Zemiakové harule budeme potrebovať:
- cca 2 kilogramy zemiakov
- 3 vajcia
- pol hrnčeka múky
- pol hrnčeka mlieka
- soľ a korenie
- pretlačený cesnak
- majoránka
- bylinky podľa chuti
Postup:
- Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame. V miske ich zmiešame s múkou, mliekom a dochutíme bylinkami, majoránkou, cesnakom a soľou a korením. Vyprážame klasicky na oleji alebo na masti.
- Hotové placky ukladáme na papierové utierky. Ideálne je, keď si k haruli urobíte aj kyslú polievku. Tip na jednu nájdete pod týmto receptom.
Jednoduchá fazuľová nakyslo
Prejsť na recept