Zavárané kyslé uhorky

Loading...
(4 / 5)

Máte radi kyslé uhorky a zavárate každý rok? Sezóna je už pomaly tu a s ním aj skvelé tipy, ako sa tešiť na každý nový otvorený pohár. Tieto sú chrumkavé, tak akurát kyslé a korenie robí doslova zázraky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Štěpánka MB 🇨🇿 (@_bunnysek_) on

Na zavárané kyslé uhorky budeme potrebovať:

  • 3,3 kg uhoriek
  • 2 litre vody
  • 600 ml octu
  • 150 gramov cukru
  • 80 gramov soli
  • mrkva
  • cibuľa
  • klinčeky
  • celé čierne korenie
  • bobkový list
  • trošku sušeného čili

Postup:

  • Pri uhorkách je zaváranie hotová veda, aj keď to nie je náročný postup. Ak však dodržíte presné teploty a postup, uhorky ostanú chrumkavé a zelené. Najdôležitejší je samozrejme nálev, do ktorého ich zavaríme.
  • Uhorky si najskôr umyjeme a očistíme. Dáme si pozor na poškodené časti, prípadne nahnité konce, ktoré by mohli skaziť celý pohár. Môžeme ich nechať v miske s vodou.
  • Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme cukor a soľ. Privedieme k varu a pridáme ocot. Varíme asi 3 minútky a odstavíme. Nálev necháme vychladnúť.
  • Do každého pohára si dáme nakrájané kolieska mrkvy, pridáme 1 klinček, 5 bobuliek celého korenia, štipku čili, trošku bobkového listu a samozrejme natlačíme aj uhorky. Zalejeme nálevom a zaviečkujeme.
  • Poháre naukladáme do hrnca a zalejeme vodou. Pri teplote 80 stupňov ich zavárame 20 minút. Následne odstavíme, vyberieme a necháme vychladnúť na tmavom mieste. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x