Marhuľový džem

Loading...
(0 / 5)

Chystáte sa variť marhuľový džem? Ak lekvár alebo džem, tak jedine domáci. Pri tomto recepte nepotrebujete chémiu ani želírovací cukor. Z akého ovocia varíte najčastejšie? Dajte nám vedieť v komentároch.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Attilio D’Addazio (@attilio_daddazio) on

Na marhuľový džem budeme potrebovať:

  • cca 4 kg marhúľ
  • 2 kg cukru
  • citrónová šťava alebo kyselina citrónová

Postup:

  • Marhule je potrebné dobre prebrať, očistiť a umyť, samozrejme odkôstkovať. V hrnci alebo veľkej mise ich nakrájané zmiešame s cukrom a necháme cez noc v chladničke alebo aj v kuchyni.
  • Na ďalší deň ich môžeme trochu prejsť ponorným mixérom a dáme ich v hrnci variť. Po častiach dávame do hrnca po naberačkách a na miernej teplote zahrievame. Pridáme aj kyselinu citrónovú alebo citrónovú šťavu podľa chuti.
  • Keď prestane lekvár peniť a iba buble, je hotový. Horúci ho dáme do pohárov, otočíme hore dnom a prikryjeme dekou. Necháme dobre vychladnúť. Skladujeme v tmavej skrinke alebo pivnici. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x