Zapekané palacinky s macarpone

Loading...
(0 / 5)

Taliani sú síce obľúbenejší ako tvorcovia fantastických cestovín, no vedia urobiť aj naozaj nebesky dobré sladkosti. Medzi jednu z nich patria aj  palacinky s dvomi druhmi tvarohov a smotanou. Sú sladké, jemné a v ústach vám vyčarujú hotový koncert chutí.

Budete potrebovať:

125g polohrubej múky

5 vajec

300ml mlieka

1 PL slnečnicového oleja

1 PL vanilkového cukru

1 štipka soli

70g masla

100g práškového cukru

150g mascarpone

100g  jemného tvarohu

5 PL kyslej smotany

½ ČL škorice + cukor na škoricový cukor

Postup prípravy:

V hlbšej miske si zmiešajte múku, 2 vajcia, 200ml mlieka, olej a vanilkový cukor so štipkou soli. Cesto nechajte polhodinu odpočívať.

Medzitým si pripravte plnku. Vyšľahajte 50g masla s 50g práškového cukru. Do tejto hmoty pridajte mascarpone a tvaroh, 2 žĺtky a kyslú smotanu. Všetko dobre premiešajte, kým sa nevytvorí jednotná hmota.

V samostatnej mise si vyšľahajte 3 bielka. Bielka pridajte k tvarohovej zmesi a zamiešajte.

V panvici upečte palacinky obvyklým spôsobom. Poroztierajte zmes na palacinky a zarolujte ich, potom všetky naplnené palacinky prekrojte na polovicu. Zapekaciu misku lebo pekáč si vymastite maslom a naukladajte doň palacinky.

V hlbšej nádobke si zmiešajte 100ml mlieka, 1 žĺtok a zvyšný cukor. Všetko premiešajte a prelejte zmes cez palacinky v pekáči. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minúť. Hotové palacinky posypte škoricovým cukrom. Prajeme dobrú chuť

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x