Zapekaná cuketa so syrom

(5 / 5)

Teplé počasie nás doslova núti obmedziť jedenie mäsa a nahradiť ho ľahšími a zdravšími variantami. Mäso sa často nahrádza rôznymi zeleninovými šalátmi, ľahšími prívarkami či dokonca baklažánom alebo cuketou. Cuketa patrí medzi veľmi zdravé a hlavne ľahké suroviny. Obsahuje veľa vody a teda z nej ani nepriberiete. Vyskúšajte zapekanú cuketu so syrom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Двойняшки И их Супер Брат! (@domanina_anna) on

Budeme potrebovať:

  • 200 g tvrdého syra
  • 1 pohár strúhanky
  • 2 vajíčka
  • provensalské bylinky
  • červenú papriku
  • 3 cukety
  • 70 g  pšeničnej múky
  • 200 g parmezánu
  • 1 lyžičku vody
  • granulovaný cesnak
  • soľ

Postup:

  • Cuketu umyte a pokrájajte na pozdĺžne rezy s približnou hrúbkou 0,5 cm. Cuketové plátky vložte do sitka a osoľte ich. Cuketu nechajte odstáť približne 20 minút. Takto sa z cukety odstráni prebytočná voda.
  • Po dvadsiatich minútach každú cuketu osušte a posypte bylinkami. Tvrdý syr si nakrájajte približne na plátky rozmeru cukety. Teraz urobte z cukety a syra „sendviče“. Na plátok cukety položte syr a na ten položte opäť cuketu.
  • Pripravené cuketové „sendviče“ teraz obaľte klasicky v trojobale. Pripravené cukety teraz poukladajte na plech a nechajte piecť 25-30 minút pri teplote 170 stupňov. Hotovo.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x