Vyprážaný karfiol

(3 / 5)

Karfiol v trojobale je počas chladných večerov dokonalý tip na večeru alebo obed pre celú rodinu. Napodiv chutí aj mojím deťom, ktoré karfiol v škole vždy radšej vynechávajú. Neviem, prečo si niektoré jedlá, ako napríklad granadírsky pochod či špenát získali takú zlú povesť. Dnes už aj tieto „školské“ pokrmy dokážeme pretvoriť, vylepšiť a povýšiť aj v našej kuchyni. Karfiol je jednoducho klasika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anikó (@paprikameetskardamom) on

Na Vyprážaný karfiol budeme potrebovať:

Postup:

  • Karfiol si najskôr očistíme a nakrájame na jednotlivé väčšie hlavičky. Trošku si ho predvaríme vo vriacej vode. Viac ako 5 minút na miernom ohni mu netreba.
  • Následne karfiol obalíme v trojobale, najskôr v múke, potom vo vajíčku a na záver v strúhanke. Postup zopakujeme, strúhanka bude chrumkavejšia a karfiol chutnejší.
  • Karfiol vypražíme v oleji a podávame s uvarenými zemiakmi s maslom a domácou tatárskou omáčkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x