Vyprážané zemiaky so smotanovo cesnakovým dresingom

Loading...
(2.9 / 5)

Zemiaky patria do kuchyne ako soľ, o tom bez debaty. No zväčša ich robíme len ako prílohu a to je veľká škoda. Keby sme si tak zrátali dve a dve, zistili by sme, že so zemiakmi sa dajú robiť hotové divy a môžu sa z vás pokojne stať aj vegeteriáni. Tento recept je lahôdka, akú len tak ľahko nenájdete.

Budete potrebovať:

800 g zemiakov

1-2 PL slnečnicového oleja

220 g kyslej smotany

2 strúčiky cesnaku

1 ČL soli

2-3 ČL kôpru alebo petržlenovej vňate

korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky očistite od šupky a prekrojte na polovicu. Do každej polovice urobte hlbší zárez, no tak, aby ste zemiak neprerezali celý.

Slnečnicový olej zohrejte v hlbokej panvici a stíšte sporák na stredný plameň a zemiaky položte plochým dnom na olej. Počkajte 5 minút, potom tepotu ešte viac znížte a panvicu prikryte. Zemiaky nechytajte a ani ich neodokrývajte. Nechajte ich variť v pare a oleji zhruba 30 minút.

Medzitým si pripravte omáčku z kyslej smotany. Zmiešajte ju s jemne nasekaným kôprom, soľou, korením a ak chcete pokojne pridajte aj čili papričku. Pretlačte do smotany cesnak a všetko dôkladne premiešajte. Hotové zemiaky vyberte plochou naberačkou  tak, aby sa neroztrhli a zalejte ich cesnakovou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

 (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x