Vyprážané zemiakové placky inak

(5 / 5)

Máme pre vás recept, ktorý sa traduje po svete už niekoľko rokov. Je veľkým lákadlom nie len pre milovníkov jedla, ale hlavne pre vegetariánov, ktorí si tu prídu na svoje. Toto obľúbené jedlo neobsahuje ani kúsok mäsa, no zasýti vás poriadne! Predstavujeme vám recept na vyprážané zemiakové placky, ktoré obsahujú len zemiaky, syr a cibuľu. Tento recept nie je vôbec náročný a dokážete ním pohostiť napríklad nečakanú návštevu či hladnú rodinku. Môžete ich využiť aj ako prílohu k fajnému mäsku, prípadne k hustým teplým polievkam.

Budeme potrebovať:

6-7 malých zemiakov

70 g tvrdého syra

1 vajíčko

1 cibuľa

strúhanka

soľ na chuť

20 g masla

olej na smaženie

Postup:

Keďže základom tohto receptu sú zemiaky, ako prvé si pripravte tie. Ošúpte ich a dajte variť do slanej vody. Po uvarení vodu zlejte a zemiaky nechajte vychladnúť. Vychladnuté zemiaky pretlačte cez mlynček na mäso, pridajte nastrúhaný syr a najemno nakrájanú cibuľu. Následne pridajte vajíčko a poriadne premiešajte. Je veľmi dôležité zmes poriadne premiešať aby sa všetky ingrediencie spojili. Z cesta vytvorte väčšie guľky. Každú guľku dlaňou spučte a obaľte v strúhanke. Hotové zemiakové buchty pražte v oleji z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé. Tak a zemiakové buchty sú hotové! Pripraviť si k nim môžete buď zeleninový šalát, rôzne dressingy alebo ich môžete použiť ako prílohu k mäsu.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, takprosto

Chutil ti tento recept?

komentárov

x