Ak máte radi naozaj sýte jedlo, pripravte si túto špecialitu. Vyprážaná plnená parenica, ideálne podávaná s čerstvou zeleninou a zemiakmi alebo hranolkami. Ak chcete, parenicu najskôr prekrojte, prípadne naplňte malé pareničky. Inšpirácia je od pani Margity.
Na vyprážanú plnenú parenicu budeme potrebovať:
- parenicu
- šunku
- múka
- vajíčko
- strúhanka olej
Postup:
- Parenicu si zrolujeme a naplníme na pásiky nakrájanou šunkou, prípadne anglickou slaninou. Opäť ju zrolujeme, prípadne ju môžeme rozdeliť na dve, aby nebolo jedlo také sýte. Konce pripevníme špáradlom, aby nám parenica držala pokope.
- Následne ju obalíme v trojobale a môžeme hneď aj dvakrát. Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Parenicu z oboch strán vypražíme na oleji klasicky ako rezne. Vyprážame pomaly tak, aby sa nám prepiekol aj stred. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.