Pamätáte si ešte z detstva klasické buchty, ktoré vám piekla stará mama? Asi len ťažko budú chutiť rovnako, ako keď ich piekla ona, no môžete sa o to pokúsiť.
Na tvarohovo-makové buchty budeme potrebovať
Na tvarohovú plnku budeme potrebovať
- 500 gramov jemného tvarohu
- vanilínový cukor
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 ČL škorobovej múčky
- citrónová kôra
Na makovú plnku budeme potrebovať
- mletý mak
- škorica
- vanilkový cukor
- marhuľový džem
Tvarohovo-makové buchty si pripravíme nasledovne
- Zo surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme poriadne vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
- Jednotlivé plnky spravíme tak, že len vymiešame jednotlivé suroviny. Rozvaľkané a vykrojené cesto ešte v strede trochu utlačíme a do stredu dáme plnku.
- Pečieme do zlata.