Tvarohovo-makové buchty

Loading...
(0 / 5)

Pamätáte si ešte z detstva klasické buchty, ktoré vám piekla stará mama? Asi len ťažko budú chutiť rovnako, ako keď ich piekla ona, no môžete sa o to pokúsiť.

Na tvarohovo-makové buchty budeme potrebovať

Na tvarohovú plnku budeme potrebovať

  • 500 gramov jemného tvarohu
  • vanilínový cukor
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL škorobovej múčky
  • citrónová kôra

Na makovú plnku budeme potrebovať

  • mletý mak
  • škorica
  • vanilkový cukor
  • marhuľový džem

Tvarohovo-makové buchty si pripravíme nasledovne

  • Zo surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme poriadne vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a vykrajujeme kolieska.
  • Jednotlivé plnky spravíme tak, že len vymiešame jednotlivé suroviny. Rozvaľkané a vykrojené cesto ešte v strede trochu utlačíme a do stredu dáme plnku.
  • Pečieme do zlata.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x