Nadýchané špenátovo-syrové taštičky

Loading...
(5 / 5)

Namiesto zložitej večere fantastické špenátové taštičky, ktoré máte hotový rýchlo a jednoducho a nestihnete pritom ani dopiť večerný čaj. Alebo si ich pripravte na raňajky. Chutia vynikajúco aj studené a ak si ich posypete tvrdým syrom, tak sa zbláznite. Talianska lahôdka!

Budete potrebovať:

1 lístkové cesto

olivový olej

500g baby špenátu, prípadne klasických špenátových listov

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

5 vajec

2 žĺtky na potretie cesta

soľ a korenie podľa chuti

½ šálky plnotučného mlieka

½ šálky petržlenovej vňate

200 g feta syra

100 g ricotta syra

trochu nasekaného kôpru podľa chuti

Postup prípravy:

Do panvice dajte rozohriať trochu olivového oleja a pridajte špenát, chvíľu poduste. Potom preložte do misky. Do panvice dajte opäť trochu oleja a nechajte v ňom osmažiť cibuľku nakrájanú nadrobno. Keď je už cibuľa zlatistá, pridajte pretlačený cesnak. Potom panvicu odstavte.

Vo väčšej mise si vyšľahajte celé vajíčka, osoľte ich a okoreňte, pridajte ricottu, nasekanú petržlenovú vňať a nasekaný kôpor a na záver nadrobte do zmesi feta syr. Podusený špenát vyžmýkajte od prebytočnej vody a pridajte ho do syrovo-vaječnej zmesi. Všetko spolu dobre premiešajte.

Lístkové cesto si skôr, než ho rozvaľkáte, rozkrojte na tri diely. Všetky tri diely vyvaľkajte na veľkosť podľa vášho uváženia a podľa toho, ako hrubé vám lístkové cesto vyhovuje po upečení. Každú tretinu rozvaľkajte na ďalšie rovnomerné štvorčeky. Každý štvorček naplňte špenátovo-syrovou plnkou a zabaľte do tvaru taštičky tak, že rožteky štvorca spojíte v strede nad plnkou. Uistite sa, že cesto je zlepené zo všetkých strán a ukladajte taštičky na plech vyložený papierom na pečenie.

Na záver rozšľahajte dva žĺtky a potrite nimi každú taštičku. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte približne 25 minút.

Špenátové taštičky môžete jesť ihneď posypané tvrdým syrom, alebo ich po vychladnutí môžete dať zamraziť. Ak na ne budete mať chuť, jednoducho si ich rozmrazíte a ohrejete v mikrovlnke. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), theweiserkitchen.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x