Špargľu niektorí ľudia milujú a niektorí ju príliš nemusia. Mnohí však tvrdia, že záleží hlavne na tom, ako si ju pripravíte. Tento recept určite musíte vyskúšať.
Na špargľu s holandskou omáčkou budeme potrebovať
- špargle
- liter vody
- 1 PL cukru
- soľ
- 1 PL masla
Na omáčku
- 2 žĺtka
- 6 PL suchého vína
- soľ
- korenie
- 50 mililitrov rozpusteného masla
- citrónová šťava
Špargľu s holandskou omáčkou si pripravíme nasledovne
- Špargľu si umyjeme a očistíme. Šupy dáme variť asi do litra vody a pridáme cukor, soľ a maslo. Varíme asi 15 minút.
- Potom pridáme očistenú špargľu a varíme 10 minút.
- Pripravíme si holandskú omáčku, kedy si posolíme a okoreníme dve žĺtka, suché víno, varíme nad parou.
- Keď bude omáčka hustá, primiešame maslo a potom citrónovú šťavu.