Napriek tomu, že no horúcu polievku v teplých dňoch asi nemáte ani pomyslenie, môžeme vám zaručiť, že strukoviny budete milovať. Pripravte si napríklad skvelú šošovicovú polievku na kyslo.
Na šošovicovú polievku na kyslo budeme potrebovať
- šošovicu
- olej
- 3 bobkové listty
- soľ
- čierne korenie
- cibuľa
- cesnak
- klobáska alebo údené mäso (môže byť aj oboje)
- 4 zemiaky
- 200 mililitrov smotany na varenie
- 2 PL múky
- ocot
- cukor
Šošovicovú polievku si pripravíme nasledovne
- Šošovicu si poriadne premyjeme a dáme variť s trochou oleja, soľou, korením a najemno nasekanou cibuľou a cesnakom.
- Pridáme mäso, ktoré necháme variť, kým nie je mäkké.
- Zemiaky si uvaríme osobitne, a potom ich pridáme do polievky.
- Smotanu zmiešame s múkou, pridáme do polievky a necháme prevariť.
- Potom pridáme ocot podľa chuti a trochu cukru na zjemnenie.