Slaný kapustový koláč

Loading...
(4 / 5)

Kapusta v ceste je vždy dobrá voľba. Navyše ak nie je kysnuté a nenafúkne vás z tohto jedla dvojnásobne. Milujete klasické kapustníky? Tak tieto neklasické budete milovať ešte viac!

Nie je to tak dávno, čo naše mamy pripravovali kapustníky ako povinnú jazdu. Jedli sme ich doma, v škole, dokonca aj v škôlkach! Dnes prinášame tento recept inovovaný spôsobom, aký ponúka modernejšia gastronómia. Bez kvasníc.

Budete potrebovať:

500 g bielej kapusty

3 vajíčka

5 PL kyslej smotany

3 PL majonézy

6 PL polohrubej múky

1 ČL soli

2 ČL prášku do pečiva

50 g kôpru alebo petržlenovej vňate

2 ČL sezamu

10 g masla

Postup prípravy:

Kapustu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka posoľte. Pridajte nasekaný kôpor, alebo petržlenovú vňať a premiešajte.

takprosto.cc

V miske si vyšľahajte celé vajíčka. Do nich dajte kyslú smotanu, majonézu, múku a prášok do pečiva a všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo jednoliate cesto.

takprosto.cc

Tortovú formu, alebo menší pekáč si vymastite maslom. Vylejte doň polovicu cesta, naň nasypte všetku kapustu s kôprom a zalejte ju zvyšným cestom.

takprosto.cc

Navrch nasypte sezamové semiačka.

takprosto.cc

Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 30 minút, kým koláč nebude zvrchu zlatistý.  Podávajte ešte teplučké! Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x