Kapusta v ceste je vždy dobrá voľba. Navyše ak nie je kysnuté a nenafúkne vás z tohto jedla dvojnásobne. Milujete klasické kapustníky? Tak tieto neklasické budete milovať ešte viac!
Nie je to tak dávno, čo naše mamy pripravovali kapustníky ako povinnú jazdu. Jedli sme ich doma, v škole, dokonca aj v škôlkach! Dnes prinášame tento recept inovovaný spôsobom, aký ponúka modernejšia gastronómia. Bez kvasníc.
500 g bielej kapusty
3 vajíčka
5 PL kyslej smotany
3 PL majonézy
6 PL polohrubej múky
1 ČL soli
2 ČL prášku do pečiva
50 g kôpru alebo petržlenovej vňate
2 ČL sezamu
10 g masla
Kapustu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka posoľte. Pridajte nasekaný kôpor, alebo petržlenovú vňať a premiešajte.
V miske si vyšľahajte celé vajíčka. Do nich dajte kyslú smotanu, majonézu, múku a prášok do pečiva a všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo jednoliate cesto.
Tortovú formu, alebo menší pekáč si vymastite maslom. Vylejte doň polovicu cesta, naň nasypte všetku kapustu s kôprom a zalejte ju zvyšným cestom.
Navrch nasypte sezamové semiačka.
Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 30 minút, kým koláč nebude zvrchu zlatistý. Podávajte ešte teplučké! Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc