Sezónna hubová polievka

Loading...
(0 / 5)

Sezóna húb sa začala. Na Slovensku je hubárstvo mimoriadne populárne a aj dnes je ideálny čas vyraziť. Z húb si môžete pripraviť napríklad aj takúto vynikajúcu polievku. Recept je od pána Ľuboša, ktorý ju varí podľa pravidla: „čo les dal“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Healthy lifestile by Kikus🌱🌱 (@horvathova206) on

Na hubovú polievku budeme potrebovať:

  • asi 300 gramov húb
  • 2 PL masti
  • 1 a 1/2 PL múky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 ČL mletej papriky
  • 1 ČL čili alebo pikantnej papriky
  • 4-farebné korenie
  • 10 bobuliek nového korenia
  • 5 bobkových listov
  • soľ/vegeta
  • zemiaky
  • ocot
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Huby si najskôr dobre očistíme a nakrájame. Do hrnca pridáme roztopiť masť a opražíme na nej múku a následne aj pretlačený cesnak. Odstavíme a primiešame sladkú aj štipľavú papriku.
  • Premiešame a zalejeme vriacou vodou. Polievku dáme opäť variť a pridáme korenie a bobkové listy. Keď voda vrie, pridáme huby. Dochutíme soľou alebo vegetou. Po asi 20 minútach varenia pridáme nakrájané zemiaky a dovaríme.
  • Na záver dochutíme octom a podávame s nakrájanou pretržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x