Šalát s fazuľou

Loading...
(5 / 5)

Skúšali ste už niekedy kombináciu húb a fazule? Garantujeme vám, že túto chuť si zamilujete. Ak k tomu pridáte i uhorky, doplníte tento lahodný šalát o kyselkavú a šťavnatú dobrotu. Šalát je výborný nielen k obedu, využijete ho i na grilovačkách, keďže sa skvele hodí najmä k mäsu. Skúste si ho pridať do zľahka opečenej a chrumkavej žemle, pridajte kúsok obľúbeného mäsa a na stole máte skvelý hamburger s neobyčajnou chuťou. 

Tento šalát nepatrí k tým najtypickejším, no po jeho ochutnaní z neho iste spravíte stálicu vašej kuchyne. Netradičná kombinácia tradičných surovín a skvelý šalát, ktorý máte bleskovo na stole. zabudnite na čalamádu alebo tradičné šaláty,m ktoré sa dookola opakujú. Vychutnajte si tento geniálny šalát s fazuľou.

Budeme potrebovať:

500 g konzervovanej fazule

4 kusy väčších zaváraných uhoriek

500 g šampiňónov

2 kusy cibule

petržlenová vňať alebo pažítka podľa chuti

soľ a čierne korenie podľa chuti

slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:

Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu aj šampiňóny na tenké pásiky. Následne ich osmažíme na rozpálenom oleji. Potom si pripravíme uhorky, ktoré tak isto nakrájame na prúžky. Zaváranú fazuľu (bez omáčky, iba v náleve) scedíme a môžeme ju aj rýchlo opláchnuť vo vode. Fazuľu, uhorky a osmaženú cibuľu so šampiňónmi si zmiešame a pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Šalát necháme chvíľočku odstáť, aby sa chute prepojili. Následne podávame k hlavnému jedlu, k mäsu alebo ním môžeme naplniť hamburger, či ozvláštniť párok v rožku.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x