Rýchly zapekaný baklažán

Loading...
(0 / 5)

Leto je spojené aj s množstvom vynikajúcej zeleniny, ktorú si môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Veľmi obľúbený je napríklad aj baklažán, ktorý si môžete podobne ako cuketu zapiecť v rúre. Postačí vám na to len pár ingrediencií a je to hotové za chvíľu. 

Na zapekaný baklažán budeme potrebovať

Zapekaný baklažán si pripravíme nasledovne

  • Baklažány najprv umyjeme vodou, nezabudneme ich osušiť.
  • Potom ich prekrojíme na polovicu. Vnútro osolíme a necháme ich niekoľko minút ležať, aby pustili vodu.
  • Potom ich osušíme a pokvapkáme olivovým olejom.
  • Opečieme ich na panvici, a potom si ich dáme na plech na pečenie.
  • Ochutíme soľou a korením. Potom časť syra nasypeme dovnútra a pridáme pretlak, ktorý si predtým zmiešame s korením.
  • Zase zasypeme syrom a môžeme doplniť suroviny podľa chuti, napríklad šunku alebo ďalšiu zeleninu.
  • Taktiež môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo cibuľkou.
  • Pečieme na 200 stupňov asi 20 minút.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x