Leto je spojené aj s množstvom vynikajúcej zeleniny, ktorú si môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Veľmi obľúbený je napríklad aj baklažán, ktorý si môžete podobne ako cuketu zapiecť v rúre. Postačí vám na to len pár ingrediencií a je to hotové za chvíľu.
Na zapekaný baklažán budeme potrebovať
Zapekaný baklažán si pripravíme nasledovne
- Baklažány najprv umyjeme vodou, nezabudneme ich osušiť.
- Potom ich prekrojíme na polovicu. Vnútro osolíme a necháme ich niekoľko minút ležať, aby pustili vodu.
- Potom ich osušíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Opečieme ich na panvici, a potom si ich dáme na plech na pečenie.
- Ochutíme soľou a korením. Potom časť syra nasypeme dovnútra a pridáme pretlak, ktorý si predtým zmiešame s korením.
- Zase zasypeme syrom a môžeme doplniť suroviny podľa chuti, napríklad šunku alebo ďalšiu zeleninu.
- Taktiež môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo cibuľkou.
- Pečieme na 200 stupňov asi 20 minút.