Recept na originálnu taliansku pizzu

Loading...
(3.9 / 5)

Ak aj vy máte občas chuť na originálnu taliansku pizzu ale z donáškových služieb ste už objedený, vyskúšajte si pripraviť domácu pizzu s vynikajúcim cestom. Tu platí, že investovanie času do prípravy nie je vôbec na zahodenie. Skvelé je, že si pizzu pipravujete doma a dáte si na oblohu všetko čo máte radi, vrátane prípravy nadýchaného cesta, ktoré určite oceníte najviac.

pizza 1
nosalty.hu

Originálna talianska pizza

Fantázií sa medze nekladú, tak isto je to aj pri tomto recepte. Prinášame vám recept na originálnu taliansku pizzu, ingrediencie si však môžete ľuboľne zmeniť. Z tohoto množstva surovín urobíte osem kúskov pizze.

Čo budete potrebovať na cesto:

1 kg hladkej múky

600 ml horúcej vody

25g čerstvého droždia

6 polievkových lyžíc olivového oleja

5 čajových lyžičiek soli

Čo budete potrebovať na oblohu:

400g paradakového pretlaku

500g syra

40g salámy

2 čajové lyžičky cukru

podľa chuti soľ a bazalka

Ako na to?

Najprv si priprávíme kvások. Zmiešame vlažnú vodu s droždím a necháme nakysnúť. Preosiatu múku si nasypeme do veľkej misy, pridáme kvások a začne miešať. Postupne pridávame ostatné suroviny, ktoré do cesta potrebujeme. Cesto bude spočiatku lepkavé, postupne však získa potrebnú konzistenciu.

pizza 2
mydailysourdoughbread.com

Cesto miesime asi 15 minút, je nutné aby bolo cesto jednotné. Keď máme cesto dôkladne vymiesené, vložíme ho do plastovej misky, potrieme olivovým olejom a necháme kysnúť.

Naolejované cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť minimálne 4-5 hodín, môžete nechať aj dlhšie, nie však menej.

pizza 3
thecomfortofcooking.com

Po uplynutí doby kysnutia si cesto vyberieme. Ak chcete urobiť mini pizze, jednoducho cesto prekrojte na viac častí a vyformujte malé placky alebo bochníky.

Rúru si predohrejte na vyššiu teplotu (asi 250 až 280 stupňov).

Teraz je čas aby ste si vybrali aké ingrediencie pôjdu na oblohu pizze.

pizza 4
thethirstygourmet.com

Ak máte ingrediencie vybraté, môžeme začať s tvarovaním cesta. Vytvarujte si buď jeden alebo viacero bochníkov, do ktorých zatlačte do stredu päsť. Tento jednoduchý trik zabráni vytekaniu omáčky a syra, zároveň budete mať istotu, že je cesto všade rovnako hrubé či tenké.

Pripravíme si plech na pečenie. Či už budete piecť jeden kus pizze alebo ich bude viacero, pripravte si dostatočne veľký plech, aby sa cesto nelepilo na okraje. Dno plechu vymastite olivovým olejom a vysypte hladkou múkou.

Následne uložte pizzu. Keď tento krok máte za sebou, dajte pizzu do rúry pripiecť iba na päť minút a potom vyberte. Začneme s vrstvením oblohy.

pizza 5
cookinwluv.com

Pripravíme si omáčku na pizzu. Paradajkový pretlak (najlepšie je použiť domáci, ale aj v obchodoch už dnes nájdete skvelý kvalitný paradajkový pretlak) si nalejeme do panvice a pridáme bazalku, soľ a čierne korenie. Zmes necháme chvíľu prevariť a úplne na koniec pridáme pár strúčikov roztlačeného cesnaku.

pizza 6
vegrecipesofindia.com

Keď máme omáčku hotovú, odstavíme ju z ohňa a necháme chvíľku vychladnúť. Po vychladnutí začneme na cesto vrstviť omáčku. Nemusíte cesto úplne zaliať, ale je dobré aby bola omáčka všade – každému podľa chuti.

pizza 7
modernistcuisine.com

Nastrúhame si hrubšiu vrstvu syra v tomto prípade to je 70% mozzarelly a 30% polotvrdého syra ementál. Na koniec pridáme na krúžky pokrájaný salám. Takto pripravenú pizzu dáme upiecť do rúry pri teplote 250 stupňov do zlatista.

pizza 8
pizzaweb.be

Pizza je hotová a po krátkom vychladnutí vhodná na okamžitú konzumáciu. Keď pizzu pripravíte vašej rodine, nebudú sa jej vedieť dojesť. Táto pizza je naozaj lahodná a jej príprava nie je vôbec ťažká. Určite ju doma vyskúšajte a dajte nám vedieť ako chutila. Prajeme vám príejmné pečenie a dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x