Niekto ich už robí od oka, iný potrebuje presný recept. Ako pripravujete zemiakové šúľance vy? Dať si ich môžete na obed ale aj na večeru, deti šúľance naozaj zbožňujú. Ak nemáte radi mak, pridajte strúhanku, granko alebo lekvár. Dobrú chuť.
Na Pravé domáce zemiakové šúľance budeme potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 500 gramov polohrubej múky
- 1 vajce
Postup:
- Uvarené, vychladnuté zemiaky pretlačíme/popučíme, vypracujeme cesto s polohrubou múkou a vajíčkom. Urobíme valčeky, ktoré nakrájame na dieliky, každý dielik vyšúľame, vložíme do vriacej osolenej vody.
- Po vyplávaní na povrch ešte minútku povaríme, vyberieme do misy, polejeme roztopeným maslom, posypeme makom, cukrom a papáme. Dobrú chuť.
Lucia M.