Plnené lokše

Loading...
(5 / 5)

Plnené lokše patria medzi obľúbené pochúťky, ktoré sa spájajú hlavne s trhmi a s jarmokmi. Pripraviť si ich však môžete aj doma, dokonca úplne jednoducho. Za tip ďakujeme pani Eve.

Na plnené lokše budeme potrebovať

Na lokše

  • 1 kilo zemiakov
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 2 lyžičky soli

Na plnku

  • tvaroh
  • kyslá smotana
  • soľ
  • žĺtok

Plnené lokše si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si uvaríme v šupke a následne nastrúhame. Spojíme s múkou a soľou a vymiesime cesto.
  • Následne vyvaľkáme a pečieme na panvici.
  • Potom si vymiešame plnku. Ingrediencie pridávame podľa chuti.
  • Každú lokšu potrieme kačacou masťou, ak máme a plnkou. Potom uložíme do pekáča a dáme piecť prikryté alobalom.
  • Pečieme na 180 stupňov približne 35 minút prikryté a 10 minút odokryté.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x