Plnené lokše patria medzi obľúbené pochúťky, ktoré sa spájajú hlavne s trhmi a s jarmokmi. Pripraviť si ich však môžete aj doma, dokonca úplne jednoducho. Za tip ďakujeme pani Eve.
Na plnené lokše budeme potrebovať
- 1 kilo zemiakov
- 300 gramov polohrubej múky
- 2 lyžičky soli
Na plnku
- tvaroh
- kyslá smotana
- soľ
- žĺtok
Plnené lokše si pripravíme nasledovne
- Zemiaky si uvaríme v šupke a následne nastrúhame. Spojíme s múkou a soľou a vymiesime cesto.
- Následne vyvaľkáme a pečieme na panvici.
- Potom si vymiešame plnku. Ingrediencie pridávame podľa chuti.
- Každú lokšu potrieme kačacou masťou, ak máme a plnkou. Potom uložíme do pekáča a dáme piecť prikryté alobalom.
- Pečieme na 180 stupňov približne 35 minút prikryté a 10 minút odokryté.