Plnené kapsa z chlebového cesta

Loading...
(0 / 5)

Ak ste nikdy nepočuli čo je to Chačapuri, zrejme ste ešte neokúsili gruzínsku ani juhokaukazskú kuchyňu. Chačapuri je jedlo, na ktoré sa nedá zabudnúť. Ide o adžarskú špecialitu, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov.

takprosto.cc

Ide o kapsu z chlebového cesta plnenú syrom. Možno ste sa s týmto jedlom už stretli v niektorej zo slovenských reštaurácií, či dokonca vývarovní. Je nenáročné na prípravu, lacné na suroviny a výdatné na obed. Ak ste si mysleli, že chačapuri je chlieb, mýlili ste sa. Ide o koláč.

Budete potrebovať:

200g tvrdého syra

2 vajíčka

200g kyslej smotany

3 PL hladkej múky

trochu petržlenovej vňate, alebo byliniek

olej na vyprážanie

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Tvrdý syr si nastrúhajte na hrubšom strúhadle, primiešajte kyslú smotanu, bylinky, múku, soľ a korenie a tiež vajcia. Všetko vymiešajte ručným mixérom, aby vzniklo cesto primeranej konzistencie.

takprosto.cc

 

Na panvicu si dajte trochu oleja a nechajte ju rozpáliť. Potom vylejte všetko cesto do panvice a nechajte smažiť pod pokrievkou na miernom ohni. Opekajte z jednej strany približne 5 minút a potom opatrne obráťte na druhú stranu. Aj z tejto strany opekajte koláč aspoň 5 minút. Originálne chačapuri je hotové! Podávajte s čerstvou zeleninou, či so šunkou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x