Piškótové košíčky plnené krémom a ovocím

Loading...
(3 / 5)

Keďže jar je už v plnom prúde a slnečné lúče vás zaisto lákajú do svojho objatia, máme pre vás jeden návrh. Predtým, než si pôjdete sadnúť na terasu alebo hojdačku v záhrade, strávte ešte chvíľočku času vo vnútri – konkrétne v kuchyni – a pripravte sebe i svojej rodine tieto roztomilé košíčky. Uznajte, že už len pri pohľade na ne sa vám začali zbiehať slinky a pravdepodobne ste sa aj pousmiali. Môžeme vám potvrdiť, že sú nielen veľmi chutné, ale svojím krásnym zjavom perfektne zapadnú do atmosféry rozkvitajúcej prírody a rodinnej pohody. Tak čo, ochutnáte? 

Budete potrebovať:

Na cesto

3 vajcia

cukor

olej

minerálna voda

múka

Na krém

mascarpone krém

tvaroh

med

Na ozdobu

ovocie (podľa chuti)

Postup:

Oddeľte žĺtka od bielok a žĺtka vymiešajte zvlášť s cukrom, trochou oleja a minerálky. Z bielkov si pripravte tuhý sneh a spolu s múkou vymiešajte nie príliš husté cesto. Pečte vo vašich obľúbených formičkách (podľa toho, aký výsledný tvar chcete dostať ) približne 10 minút pri teplote 150 °C. Teraz si pripravte krém – jednoducho zmiešajte mascarpone krém, tvaroh a med. Potom váš výtvor vložte do chladničky a nechajte ho stuhnúť. Nakoniec ozdobte podľa chuti – môžete zvoliť napríklad čerstvé alebo mrazené ovocie, kúsky čokolády alebo lentilky. Prajeme dobrú chuť!

Katuš, Lucka

Chutil ti tento recept?

komentárov

x