Lahodný smotanový mascarpone krém

Loading...
(3.9 / 5)

Ak sa v nasledujúcich dňoch chystáte upiecť dobrotu, po ktorej sa budú oblizovať všetci vaši blízki a známi a premýšľate, ako vaše tradičné zákusky a koláče akosi ozvláštniť, tradičný taliansky krém z mascarpone je pre vás tým pravým orechovým (teda v tomto prípade smotanovým). Jeho ľahkosť a znamenitá chuť pošteklí chuťové bunky aj tým najvyberanejším gurmánom. Navyše, jeho príprava je jednoduchšia, než by ste si vôbec mysleli. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wrońska (@aniagotuje.pl) on

Na mascarpone krém budete potrebovať:

  • 400 ml smotany (30% tuku)
  • 250 g syru mascarpone
  • práškový cukor (podľa chuti)
  • vanlkový cukor

Postup:

Smotanu nalejte do hlbokej misky, pridajte vanilkový cukor a dôkladne premiešajte. Do zmesi nasypte práškový cukor, pridajte mascarpone a všetko rozmiešajte lyžicou alebo vareškou. Krém šľahajte mixérom, až kým sa na povrchu neobjavia mäkké kopčeky. Malo by vám to trvať približne 2 minúty. Tak, a váš lahodný a vláčny krém je pripravený. Stačí, keď ho nanesiete na koláč, zákusok alebo tortu a môžete si začať vychutnávať nebíčko v papuľke. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x