Keďže jar je už v plnom prúde a slnečné lúče vás zaisto lákajú do svojho objatia, máme pre vás jeden návrh. Predtým, než si pôjdete sadnúť na terasu alebo hojdačku v záhrade, strávte ešte chvíľočku času vo vnútri – konkrétne v kuchyni – a pripravte sebe i svojej rodine tieto roztomilé košíčky. Uznajte, že už len pri pohľade na ne sa vám začali zbiehať slinky a pravdepodobne ste sa aj pousmiali. Môžeme vám potvrdiť, že sú nielen veľmi chutné, ale svojím krásnym zjavom perfektne zapadnú do atmosféry rozkvitajúcej prírody a rodinnej pohody. Tak čo, ochutnáte?
Na cesto
3 vajcia
cukor
olej
minerálna voda
múka
Na krém
tvaroh
med
Na ozdobu
ovocie (podľa chuti)
Oddeľte žĺtka od bielok a žĺtka vymiešajte zvlášť s cukrom, trochou oleja a minerálky. Z bielkov si pripravte tuhý sneh a spolu s múkou vymiešajte nie príliš husté cesto. Pečte vo vašich obľúbených formičkách (podľa toho, aký výsledný tvar chcete dostať ) približne 10 minút pri teplote 150 °C. Teraz si pripravte krém – jednoducho zmiešajte mascarpone krém, tvaroh a med. Potom váš výtvor vložte do chladničky a nechajte ho stuhnúť. Nakoniec ozdobte podľa chuti – môžete zvoliť napríklad čerstvé alebo mrazené ovocie, kúsky čokolády alebo lentilky. Prajeme dobrú chuť!
Katuš, Lucka