Vedeli ste o tom, že Taliani sú veľkými znalcami omáčok? Ich cestoviny sú známe po celom svete hlavne vďaka ich neodolateľným omáčkam. My vám dnes predstavíme recept na lahodnú a pravú taliansku paradajkovú omáčku. Túto omáčku si môžete pripraviť ako k mäsu tak aj na pizzu či cestoviny. Je veľmi jednoduchá a budete potrebovať len základné suroviny, ktoré určite máte aj teraz doma. Navyše, ocenia ju najmä deti, ktorých obľúbeným jedlom sú práve špagety s kečupom.
Budeme potrebovať:
- 800 g konzervovaných lúpaných paradajok
- 2 mrkvy
- 1 lyžica cukru
- bazalku
- 1 lyžičku soli
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- petržlen
- čierne korenie na dochutenie
Postup:
- Konzervované paradajky si nakrájajte na menšie kúsky. Zahrejte si olivový olej v hrnci, pridajte nakrájanú cibuľu a strúhanú mrkvu. Nezabudnite už samotný základ ochutiť. Varte pokým cibuľa nebude priesvitná a mrkva mäkká.
- Pridajte pretlačený cesnak a varte ďalšie 2 minútky. Pridajte nakrájané paradajky a nasekanú bazalku. Chvíľku povarte a následne pridajte cukor. Varte až pokým omáčka nezačne vrieť. Môže to trvať až 7 minút.
- Nakoniec pridajte petržlenovú vňať a varte ešte 5 minút. Po 5 minútach odstráňte omáčku z ohňa a môžete podávať spolu so špagetami. Dobrú chuť.
Gabriela