Palacinkové cesto sa, podobne ako mnoho iných ciest, môže pripravovať z rôznych surovín a výnimkou nie je ani kefír. Ak sa vám to nepozdáva, mali by ste to aspoň raz vyskúšať. Preto takéto cesto nadobúda celkom iný rozmer. Je vláčnejšie, jemnejšie a výraznejšie chutí. Ak by ste čakali, že je kyslé, omyl! Je ako obláčik a na chrumkavé palacinky sa dokonale hodí.
500g kefíru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 vajcia
štipka soli
½ ČL sódy bikarbóny
rastlinný olej
cukor podľa chuti
Kefír, vajcia, múku, soľ a cukor zľahka vyšľahajte. Do pohára si nasypte sódu bikarbónu a zalejte ju trochou vriacej vody. Potom rýchlo primiešajte do cesta. Nechajte 5 minút cesto odpočívať a palacinky smažte obvyklým spôsobom na oleji. Ako plnku odporúčame niečo mliečne – ideálne tvaroh, alebo sladkú smotanu. Chuť mliečneho cesta ešte viac vynikne. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, Monika