Maslové palacinky s mäsovou plnkou

Loading...
(0 / 5)

Maslové koláčiky, sušienky, maškrty. Tieto poznáme všetci, no len málokto už niekedy v živote skúsil fantastické maslové palacinky. Ich chuť je celkom iná, rozmanitá a jemná. Zamilujete si ich na prvé ochutnanie! A dokonca na slaný spôsob.

Budete potrebovať:

230g masla

550ml mlieka

3 vajcia

2 PL práškového cukru

½ ČL soli

100g slaninky

300g hovädzieho mäsa

1 cibuľa

2 PL masla do plnky

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvé si začnite pripravovať plnku. Hovädzie mäso prebehnite cez mlynček a zmiešajte s cibuľou nasekanou nadrobno a so slaninkou. Dajte zmes do hlbšej panvice a opekajte aspoň 20 minút na strednom plameni. Nezabudnite mäso osoliť a okoreniť, pridať môžete aj maslo, aby sa vám mäso nepripieklo.

Medzitým si pripravte cesto na palacinky. Vajcia, soľ, cukor a maslo vymiešajte dokopy, pridajte mlieko a v prípade, že je zmes riedka, pridajte podľa potreby aj hladkú múku. Palacinky smažte obvyklým spôsobom. Mäsovú zmes do nich potom zabaľte a zrolujte. Palacinky naložte do zapekacej misky, rúru si rozohrejte na 180 stupňov a nechajte ich zapiecť ešte 15 minút. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x