Dahl je lahodný pokrm pochádzajúci z indickej kuchyne. Tá je vo všeobecnosti mimoriadne zdravá a bohatá na teluprospešné látky. Toto jedlo vás perfektne zohreje a vďaka korenistej chuti stimuluje vaše zmysly. Kto ešte nikdy neskúsil originálny indický Dahl, nech tento životný omyl okamžite napraví.
Toto jedlo je veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. Vynikajúco chutí samotné, no v Indii ho jedávajú predovšetkým s tradičným pečivom. U nás ho bez ujmy nahradí obyčajný čerstvý chlieb.
2 šálky červenej šošovice
4 ks paradajok
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
1 ČL rasce
1 ČL mletého koriandra
½ ČL garam masaly
½ ČL kurkumy
malý kúsok čerstvého zázvoru, alebo štipka sušeného mletého zázvoru
štipka čilli
petržlenová vňať
olej
Cibuľu a cesnak si ošúpeme, nasekáme na drobno a orestujeme na oleji. K tomu pridáme všetky koreniny, 1-2 minúty osmažíme a prilejeme trošku vody. Červenú šošovicu si dôkladne opláchneme a pridáme do zmesi korenín. Zalejeme vodou, ale len toľko, aby sa zakryla šošovica v hrnci. Paradajky oblanžírujeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k šošovici. Dochutíme soľou ak treba a pomixujeme. Jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl