Originálny indický Dahl z červenej šošovice

Loading...
(3.7 / 5)

Dahl je lahodný pokrm pochádzajúci z indickej kuchyne. Tá je vo všeobecnosti mimoriadne zdravá a bohatá na teluprospešné látky. Toto jedlo vás perfektne zohreje a vďaka korenistej chuti stimuluje vaše zmysly. Kto ešte nikdy neskúsil originálny indický Dahl, nech tento životný omyl okamžite napraví.

dahl001.jpg“ width=“800″ height=“504″ /> wholefoodsmarket.com

Toto jedlo je veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. Vynikajúco chutí samotné, no v Indii ho jedávajú predovšetkým s tradičným pečivom. U nás ho bez ujmy nahradí obyčajný čerstvý chlieb.

Na indický Dahl budeme potrebovať:

2 šálky červenej šošovice

4 ks paradajok

1 ks cibule

2 strúčiky cesnaku

1 ČL rasce

1 ČL mletého koriandra

½ ČL garam masaly

½ ČL kurkumy

malý kúsok čerstvého zázvoru, alebo štipka sušeného mletého zázvoru

štipka čilli

petržlenová vňať

olej

Postup prípravy:

Cibuľu a cesnak si ošúpeme, nasekáme na drobno a orestujeme na oleji. K tomu pridáme všetky koreniny, 1-2 minúty osmažíme a prilejeme trošku vody. Červenú šošovicu si dôkladne opláchneme a pridáme do zmesi korenín. Zalejeme vodou, ale len toľko, aby sa zakryla šošovica v hrnci. Paradajky oblanžírujeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k šošovici. Dochutíme soľou ak treba a pomixujeme. Jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.

dahl003.jpg“ width=“800″ height=“600″ /> doradcasmaku.pl

zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl

Chutil ti tento recept?

komentárov

x