Najlepší zemiakový chlieb

Loading...
(5 / 5)

Chlieb je skutočne potravina, ktorá je súčasťou mnohých domácností takmer každý deň. O čo je však krajšie, keď si ho viete doma upiecť sami? Na sociálnych sieťach sme našli skvelý recept na zemiakový, ktorý proste musíte vyskúšať.

Na zemiakový chlieb budeme potrebovať

  • 400 gramov hladkej múky
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 15 gramov droždia
  • 300 mililitrov vody
  • 1 uvarený zemiak
  • 60 gramov škvarkov
  • 15  gramov soli
  • 1 ČL mletej rasce

Zemiakový chlieb si pripravíme nasledovne

  • Múky zmiešame v miske, pridáme postrúhaný uvarený zemiak. Škvarky si nakrájame na malé kúsky, pridáme soľ a rascu.
  • Následne si droždie zmiešame vo vode a pridáme do misky.
  • Cesto si vymiesime a dáme kysnúť aspoň na hodinu.
  • Potom ho preložíme a zase necháme kysnúť asi pár minút a ešte raz zopakujeme.
  • Na naolejovanú podložku vylejeme cesto a vymodelujeme do tvaru bochníka.
  • Potom dáme do múkou vysypanej ošatky kysnúť asi 40 minút.
  • Následne pečieme tak, že si rúru vyhrejeme na 250 stupňov a na spodok dáme plech s vodou.
  • Chlieb narežeme a postriekame vodou.
  • Pečieme asi 15 minút, potom vyberieme plech s vodou a dopečieme ešte 5 minút.
  • Následne znížime teplotu na 200 stupňov a pečieme ďalších 20 minút.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x