Najlepší recept na domáci jahodový džem

Loading...
(5 / 5)

Letné obdobie so sebou prináša aj mnoho lahodného letného ovocia. Medzi najobľúbenejšie ovocie leta patria jahody. Dokážete z nich upiecť chutný sladký koláč, ale tiež pripraviť lahodný džem. Na varenie džemu si poväčšine treba nájsť viac času, no s týmto receptom to potrebné nebude. Stačia vám len štyri ingrediencie a pripravíte ten najlepší jahodový džem na svete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cook’s Country (@cookscountry) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g jahôd
  • 10 g pektínu
  • 250 g cukru
  • polovicu čajovej lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:

  • Jahody dôkladne opláchnite, očistite a následne vložte do hrnca, v ktorom džem budete variť. Na rozmixovanie jahôd použite klasický mixér. Z jahôd vytvorte kašu.
  • Do jahodovej zmesi pridajte pektín spolu s kyselinovou citrónovou a priveďte zmes do varu. Keď sa jahodová zmes varí, pridajte všetok cukor, poriadne premiešajte a opäť nechajte variť.
  • Nakoniec len odstráňte z džemu penu, ktorá vznikla a môžete ho preliať do jednotlivých nádob. Nechajte vychladnúť, zasterilizujte a džem máte hotový.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x