Letné obdobie so sebou prináša aj mnoho lahodného letného ovocia. Medzi najobľúbenejšie ovocie leta patria jahody. Dokážete z nich upiecť chutný sladký koláč, ale tiež pripraviť lahodný džem. Na varenie džemu si poväčšine treba nájsť viac času, no s týmto receptom to potrebné nebude. Stačia vám len štyri ingrediencie a pripravíte ten najlepší jahodový džem na svete.
Budeme potrebovať:
- 500 g jahôd
- 10 g pektínu
- 250 g cukru
- polovicu čajovej lyžičky kyseliny citrónovej
Postup:
- Jahody dôkladne opláchnite, očistite a následne vložte do hrnca, v ktorom džem budete variť. Na rozmixovanie jahôd použite klasický mixér. Z jahôd vytvorte kašu.
- Do jahodovej zmesi pridajte pektín spolu s kyselinovou citrónovou a priveďte zmes do varu. Keď sa jahodová zmes varí, pridajte všetok cukor, poriadne premiešajte a opäť nechajte variť.
- Nakoniec len odstráňte z džemu penu, ktorá vznikla a môžete ho preliať do jednotlivých nádob. Nechajte vychladnúť, zasterilizujte a džem máte hotový.