Aj vy máte pocit, že varíte dookola to isté? Práve vtedy vám dobre padne, keď máte po ruke nejaký tradičný recept, na ktorý však často zabúdate. Je ním výborný mexický guláš, na ktorom si pochutia dospelí, ale aj deti.
Na mexický guláš budeme potrebovať
- 600 gramov hovädzieho mäsa (zadné alebo predné)
- olej alebo bravčová masť
- 1 väčšia cibuľa
- 4 PL kečupu (alebo pretlaku)
- 4 PL horčice
- 2 ČL sladkej mletej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- voda alebo vývar na podlievanie
- soľ a korenie podľa chuti
- syr na posypanie
- hrášok
- ryža
Mexický guláš si pripravíme nasledovne
- Cibuľu si nakrájame na drobno, mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na oleji alebo masti si opražíme cibuľu do sklovita, pridáme mäso, ktoré restujeme z každej strany.
- Pridáme všetky potrebné koreniny, chvíľu posmažíme, a potom za miešania pridávame vývar alebo vodu. Keď je mäso ponorené, pridáme horčicu a kečup. Mäso prikryjeme a varíme, kým nebude mäkké.
- Keď je mäso urobené, pridáme hrášok. Uvaríme si ryžu a hotové jedlo posypeme syrom. Dobrú chuť.