Najjednoduchšia omáčka na špagety Cacio e Pepe

Loading...
(2 / 5)

Nič len spojenie korenia a syra. Pri každých cestovinách sú dôležité dve veci. To, ako ich urobíte a či ste správne odhadli dobu varenia a následne omáčka, prípadne do posledného detailu vyladené suroviny. V jednoduchosti je krása a preto odporúčame vyskúšať Cacio e Pepe. Podľa originálneho talianskeho receptu budete potrebovať špagety, soľ, korenie a 3 ingrediencie. Za 15 minút sú na stole.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FabFoodPassion (@fabfoodpassion) on

Na jednoduché Cacio e Pepe budeme potrebovať:

  • špagety
  • 4 PL masla izbovej teploty
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • 2/3 strúhaného parmezánu
  • soľ a čerstvo namleté korenie

Postup:

  • Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme ich 8 minút. Zlejeme ich a nepreplachujeme. Kým sa nám špagety varia, maslo rozmixujeme s olivovým olejom a syrom tak, aby sa nám vytvorila pasta. Keď máme cestoviny uvarené, odložíme si asi 1/2 hrnčeka horúcej vody, v ktorej sa varili.
  • túto vodu dáme na panvicu. Do misky, kde máme hustú syrovú hmotu dáme špagety a premiešame. Dáme ich na panvicu s vodou a opäť premiešame. Vytvorí sa nám hustá omáčka. Až teraz dochutíme korením a soľou. Podávame s lístkom bazalky a môžeme ešte posypať syrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x