Nič len spojenie korenia a syra. Pri každých cestovinách sú dôležité dve veci. To, ako ich urobíte a či ste správne odhadli dobu varenia a následne omáčka, prípadne do posledného detailu vyladené suroviny. V jednoduchosti je krása a preto odporúčame vyskúšať Cacio e Pepe. Podľa originálneho talianskeho receptu budete potrebovať špagety, soľ, korenie a 3 ingrediencie. Za 15 minút sú na stole.
Na jednoduché Cacio e Pepe budeme potrebovať:
- špagety
- 4 PL masla izbovej teploty
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- 2/3 strúhaného parmezánu
- soľ a čerstvo namleté korenie
Postup:
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Pridáme špagety a varíme ich 8 minút. Zlejeme ich a nepreplachujeme. Kým sa nám špagety varia, maslo rozmixujeme s olivovým olejom a syrom tak, aby sa nám vytvorila pasta. Keď máme cestoviny uvarené, odložíme si asi 1/2 hrnčeka horúcej vody, v ktorej sa varili.
- túto vodu dáme na panvicu. Do misky, kde máme hustú syrovú hmotu dáme špagety a premiešame. Dáme ich na panvicu s vodou a opäť premiešame. Vytvorí sa nám hustá omáčka. Až teraz dochutíme korením a soľou. Podávame s lístkom bazalky a môžeme ešte posypať syrom. Dobrú chuť.
Lucia M.