Minútková restovaná zeleninová príloha

Loading...
(4 / 5)

Pokiaľ ide o prílohy, najobľúbenejšie sú zemiaky na rôzne spôsoby a samozrejme ryža. Až potom nasleduje čerstvá, dusená alebo grilovaná zelenina. Dnes si ukážeme, ako pripraviť dokonalú zeleninovú prílohu k mäsu, fašírkam, prívarkom alebo podávanú s grilovaným syrom. Postup je naozaj jednoduchý a spoľahli sme sa na overené kombinácie chutí.

Foto: Receptík

Na restovanú zeleninu budeme potrebovať:

Restovanú zeleninu pripravíme nasledovne:

  • Paradox je, že samotná príprava zeleniny trvá dlhšie ako varenie. Ak v obchode nájdete už nastrúhanú zeleninu, pokojne si prácu uľahčite, potom pôjde naozaj o minútkový recept. Ak máte zeleninu čerstvú, stačí, ak ju ošúpete a nastrúhate na tenučké pásiky. Použiť môžete špeciálne strúhadlo, škrabku (kúsky budú trošku hrubšie), prípadne ju môžete na tenko nasekať aj nožom.
  • Zeleninu si osušíme v servítke, aby sa nám hneď orestovala a zbytočne sa kvôli vode nezačala skôr dusiť. Aj vďaka tomu, že odstránite prebytočnú vlahu bude chrumkavá.
  • Na veľkú panvicu si dáme trochu kokosového oleja a pretlačíme si cesnak. Pridáme med a vytvoríme si hustejší základ. Pridať môžeme čili, koriander aj citrónovú šťavu. Všetko pridávam od oka tak, aby boli chute vyladené. Pridáme zeleninu a asi 2 minúty restujeme. Na záver len trochu dosolíme a môžeme podávať. Táto zelenina sa hodí ideálne napríklad k pečenému alebo restovanému mäsu.

TIP: namiesto mrkvy alebo cvikli môžete použiť aj inú zeleninu. Dobrá kombinácia je aj mrkva-cuketa, mrkva-petržlen. Ak budete zeleninu podávať deťom, vynechajte čili.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x