Medové rožky s čokoládovou plnkou

Loading...
(0 / 5)

Škorica je obľúbené zimné korenie, ktoré v tomto období pridávame takmer do každého pečenia. Tieto medové rožteky chutia dobre aj so slivkovým lekvárom, no čokoládovo-škoricová plnka im dodá úplne nový rozmer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Broňuša Uhrinová (@bronusauhrinova) on

Medové rožky s čokoládovou plnkou

Na prípravu budeme potrebovať:

Na cesto

  • 450 gramov hladkej múky
  • 100 gramov cukru
  • štipka soli
  • 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 60 gramov masla
  • 1 Pl medu
  • 20 gramov droždia
  • 3 PL bieleho jogurtu
  • 100 gramov polohrubej múky
  • vajíčko na potretie

Na plnku

  • 120 gramov masla
  • 10 PL cukru
  • 3 PL kakaa
  • 3 ČL škorice
  • práškový cukor

Medové rožky s čokoládovou plnkou pripravíme nasledovne:

  • Hladkú múku si najskôr preosejeme do misky. Pridáme cukor, soľ, citrónovú kôru, vajíčko a vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo, droždie a med. Pridáme jogurt a za postupného pridávania polohrubej múky vypracujeme hutné kysnuté cesto.
  • Keď sa nám cesto začne odlepovať od misky, dáme si ho na podložku a dobre vypracujeme. Následne ho vrátime do misky, prekryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Maslo si roztopíme, pridáme postupne cukor, kakao a škoricu. Pri izbovej teplote nám zhustne na plnku.
  • Vykysnuté cesto si vyklopíme, vyvaľkáme a rozdelíme na malé bochníky. Tie rozvaľkáme na obdĺžniky a natrieme plnkou. Do jednej polovice ich nakrájame na jednotlivé 1 cm široké prúžky. Tie zatočíme do rožkov a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  • Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť. Teplota pečenia je 180 stupňov a pečú sa asi 15-20 minút. Upečené rožteky na koniec poprášime cukrom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x