Klasická strava, na ktorú sme zvyknutí od našich starých mám možno nie je úplne zdravá, avšak raz za čas nikomu neuškodí. Pozrite si recept na výborné sladké makové šúľance podľa klasického receptu.
Na makové šúľance budeme potrebovať
- 1000 gramov zemiakov
- 1 vajce
- 50 gramov masla
- 300 gramov hrubej múky
- 1 PL soli
- mak
- práškový cukor
Makové šúľance si pripravíme nasledovne
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť. Následne ich očistíme, nastrúhame na jemno.
- K zemiakom pridáme vajíčko, soľ, múku a kúsok masla. Vypracujeme cesto.
- Cesto vymodelujeme do tvaru valčeka a nakrájame na malé kúsky. Vyšúľame šúľance, ktoré podsypeme múkou, aby sa nelepili.
- Šúľance varíme v hrnci s osolenou vriacou vodou. Ešte teplé ich dáme do misky, pridáme maslo, mak a cukor. Podávame ešte teplé.