Opýtali sme sa vás, ako pripravujete majonézu tak, aby nebola taká ťažká, kalorická, prípadne sme chceli vedieť, čo používate ako náhradu do šalátov. Odpovedí sme dostali viac, no najviac sa nám zapáčil tento jednoduchý domáci recept, ktorý si môžete najskôr otestovať v menšej dávke a ak vám zachutí, veríme, že už inak postupovať ani nebudete. Táto (ne)majonéza môže ísť dokonca aj do vianočného šalátu.
View this post on Instagram
6 uvarených žĺtkov
3 PL plnotučnej horčice
2 ČL práškového cukru
2 sladké smotany
Najskôr si uvaríme 6 vajíčok a oddelíme si žĺtka. Bielka môžete použiť napríklad do vajíčkovej pomazánky alebo do šalátu. Žĺtka dáme do misky, môžeme ich rozdrobiť a pridáme horčicu, cukor a sladké smotany. Rozmixujeme metličkovým mixérom a ochutnáme. Ak je potrebné, ochutíme soľou a korením. Metličkou mixujeme, kým nie je hmota hladká a krémová, ako majonéza. Používame na šaláty alebo ako dip k hlavným jedlám. Dobrú chuť.