Kysnutý veniec s bylinkovou plnkou

Loading...
(0 / 5)

Kysnuté cesto medzi základ u každej domácej gazdinky. U nás to tiež nie je inak a počas rokov sme si doma obľúbili hlavne tento veniec. Najradšej ho máme na Veľkú noc k šunke a zelenine. Pri všedných dňoch si ho vychutnávame na raňajky so smotanou.

fuszeres-koszoru
nosalty.hu

Budeme potrebovať:

Na cesto:

2,5 dl mlieka

0,5 KL cukru

5 dkg droždia

1 vajce

6 dkg masla

25 dkg polohrubej múky

25 dkg hladkej múky

1 KL soli

Na plnku:

6 dkg masla

5 PL korenia a byliniek (kôpor, bazalka, rozmarín, tymián)

Na potretie:

1 vajce

1 dl kyslej smotany

Postup:

Ingrediencie na cesto vložíme do domácej pekárničky a necháme nakysnúť.

Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, natrieme maslom a posypeme korením a bylinkami. Následne cesto zrolujeme do valčeka.

Z valčeka vytvarujeme veniec, ktorý položíme na vymastený plech.

Na vonkajšej časti venčeka urobíme zárezy nožom, približne na jeden prst od seba. Takto pripravené cesto necháme na plechu odpočívať 20 minút.

Venček potrieme vajíčkom vymiešaným so smotanou a pečieme na 180°C približne 40 minút. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x