Milujete tradičnú slovenskú domácu kuchyňu? Potom ste už určite niekedy pripravovali kysnutý koláč s posýpkou. Všetko sú to recepty nášho detstva, ktoré poznáme ešte od našich starých mám. Keďže niekomu sa nemusí chcieť pripravovať kysnuté cesto, pripravili sme aj dva recepty na nekysnuté koláče s posýpkou.
Máte radi rebarborové koláče? Kedysi sa na stoloch našich babičiek objavovali veľmi často, no dnes už rebarbora nie je taká populárna. Momentálne jej začala sezóna a môžete ju zbierať. Hodí sa na šaláty, no aj na kysnutý koláč. Svojou kyslastou chuťou ozvláštni vaše pečenie. Pamätáte sa ešte, ako chutila táto dobrota?
Recept od pani Milky je famózny. Cesto je ľahučké, vláčne a nebudete veriť, že je kysnuté. Do koláča idú čučoriedky, no pokojne zvoľte maliny, jahody alebo jablká či hrušky. Na víkendové pečenie ideál.
Sezóna sliviek je v plnom prúde a my pre vás máme recept na úžasný slivkový koláč. Je plný čerstvých sliviek a sladkej posýpky, ktorá koláču dodá tú správnu chuť. Veľkou výhodou je, že nie je kysnutý, takže koláč viete pripraviť za pár minút. Ak máte doma veľa sliviek a neviete čo s nimi, neváhajte a upečte si tento jednoduchý a dobrý koláč.
Obdobie leta má svoje čaro aj v oblasti ovocia, na ktorých si môžeme pochutnať. Slivky sú jedným z ovocí, osladzujúce letné dni, ktoré všetci tak milujú a preto by ste si určite mali tento koláč upiecť aj vy. Tento koláčik je bez kysnutia a ovocie pokojne zvoľte podľa chuti, no my máme najradšej slivky alebo čučoriedky.