Kuracie Kung Pao

Loading...
(4 / 5)

Kuracie Kung Pao je pokladané za jedno z najobľúbenejších jedál čínskej kuchyne. Mnohí však nevedia, že si ho môžu pokojne pripraviť aj doma, a to bez väčších starostí.

Na kuracie Kung Pao budeme potrebovať

Na omáčku

  • 1 ČL kukuričného škrobu
  • 1 ČL čierneho octu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL kryštálového cukru

Na marinádu

  • 2 PL sójovej omáčky
  • olej
  • 1 PL ryžového vína
  • 1 PL kukuričného škrobu

Kuracie Kung Pao si pripravíme nasledovne

  • Kuracie mäso si nakrájame a naložíme do marinády, najlepšie deň dopredu. Ak je času menej, postačí aj polhodina pred varením. Medzitým si pripravíme aj omáčku, ktorú potom odložíme do chladničky.
  • Na oleji sprudka opečieme mäso, ktoré potom odložíme. V tej istej panvici si opečieme zeleninu spolu so zázvorom a cesnakom. Po chvíli pridáme aj čili papričku a arašidy.
  • Potom pridáme k zelenine aj mäso a zalejeme omáčkou. Dusíme, kým nebude mäso mäkké.
  • Podávame najlepšie s ryžou, no niektorí ho obľubujú aj s hranolkami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x