Kuracie Kung Pao je pokladané za jedno z najobľúbenejších jedál čínskej kuchyne. Mnohí však nevedia, že si ho môžu pokojne pripraviť aj doma, a to bez väčších starostí.
Na kuracie Kung Pao budeme potrebovať
Na omáčku
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 1 ČL čierneho octu
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 ČL kryštálového cukru
Na marinádu
- 2 PL sójovej omáčky
- olej
- 1 PL ryžového vína
- 1 PL kukuričného škrobu
Kuracie Kung Pao si pripravíme nasledovne
- Kuracie mäso si nakrájame a naložíme do marinády, najlepšie deň dopredu. Ak je času menej, postačí aj polhodina pred varením. Medzitým si pripravíme aj omáčku, ktorú potom odložíme do chladničky.
- Na oleji sprudka opečieme mäso, ktoré potom odložíme. V tej istej panvici si opečieme zeleninu spolu so zázvorom a cesnakom. Po chvíli pridáme aj čili papričku a arašidy.
- Potom pridáme k zelenine aj mäso a zalejeme omáčkou. Dusíme, kým nebude mäso mäkké.
- Podávame najlepšie s ryžou, no niektorí ho obľubujú aj s hranolkami.